WordPress hakkında yıkılması gereken 10 efsane
WordPress'in birçok avantajı vardır, bu yüzden diğer sürümleri (Wordpress.com) ve Medium veya Google’ın Blogger’ı gibi sitelerle birlikte internette en çok kullanılan blog platformu haline gelmiştir. Çoğu popüler platform için geçerli olduğu gibi, onunla ilgili sonsuz miktarda bilgi vardır. Beklediğiniz gibi, çoğu doğru değil, ancak platform üzerinden bir blog veya site oluşturmak isteyenlerin kararlarını etkiliyor. Bu nedenle, açıklığa kavuşması gereken 10 WordPress efsanesinin bu listesini bir araya getirdik; bu, JivoChat'ın sunduğu canlı destek platformları gibi, pek çok WordPress hizmet ve eklentilerinden en iyi şekilde yararlanabileceğiniz anlamına gelir.
1. WordPress sadece blog oluşturmak için iyidir
Platformun temel amacı, kullanıcıların bloglarını oluşturmasına aslında yardımcı olmakla birlikte, bugün platform genişledi ve "sadece" bloglamadan çok daha fazlası için kullanılabilir. Bunun kanıtı, WordPress kullanan çok sayıda site ve sanal mağazadır. Platformun temel amacı, kullanıcıların bloglarını oluşturmasına aslında yardımcı olmakla birlikte, bugün platform genişledi ve "sadece" bloglamadan çok daha fazlası için kullanılabilir. Bunun kanıtı, WordPress kullanan çok sayıda site ve sanal mağazadır. TechCrunch gibi büyük haber siteleri, teknolojide uzmanlar, e-ticaret devi eBay ve hatta Beyonce’nin resmi sitesi WordPress’i platform olarak kullanıyor. Açıkçası, yukarıdakilerin hiçbirine blog denemez.
2. WordPress yüksek hacimli trafiği desteklemiyor
Her ne kadar bir önceki nokta WordPress'in yoğun trafik yoğunluğuyla başa çıkabileceğini açıkça belirtse de, Beyonce hayranları bunun nedenini açıklamaktan memnun olmaz. Gerçekte, WordPress’te yapılan siteler, trafik yoğun olduğu zamanlarda siteyi çevrimiçi tutmaktan sorumlu değildir. Bu siteyi barındıran sunucunun sorumluluğundadır.
3. WordPress güvenilir değildir
WordPress'te sanal mağazalarını kurmak isteyen kullanıcıların veya yeni işletmelerin ana şikayetlerinden biri, sözde güvenlik eksikliğidir. Ancak, bu bir gerçek değil. Platform kendi içinde güvenli ve geliştiricileri tarafından sürekli güncellenmektedir. Diğer yandan, dünyanın en çok kullanılan blogu olduğu için, bilgisayar korsanları tarafından hedef alınmaktadır. Bu nedenle, yalnızca WordPress’in güvenliğine güvenmekle sınırlı olmamanız, ancak güvenlik eklentileri kullanmanız önerilir. Sunucunuzun güvenliğine dikkat etmek ve sitenizi sürekli olarak yedeklemek iyi bir fikirdir.
4. WordPress ücretsizdir
WordPress’in insanların ücretsiz olarak kaydolmalarına izin vermesi gerçeği çok üretken görünebilir. Ancak, temel olarak sundukları her şey bir tür maliyet gerektiriyor. Hala bir barındırma servisiyle sözleşme yapmak zorundasınız ve güvenilir eklentilerin de maliyetleri de var. Ücretsiz eklentilerin karşılığında ne istediğini analiz etmenin her zaman iyi bir fikir olduğunu hatırlamakta fayda var. Ancak, WordPress'te bir web sitesi veya e-ticaret sitesi oluşturmak, piyasada bulunan diğer alternatiflerin iyi bir bölümünden daha ucuzdur.
5. WordPress karmaşıktır ve kullanımı zordur
Bu gerçeklerden daha fazla olamazdı. WordPress platformu yıllar içinde daha popüler hale geldi, çünkü yeni siteleri kurmanın ve kişiselleştirmenin en kolay olduğu platformlardan biri. Sorun şu ki, pek çok kişi doğru eklentileri bulamadığından vazgeçiyor.
Çeşitli eklentiler, tek bir kod sözcüğü yazmanıza gerek kalmadan sitenizi, blogunuzu veya e-ticaretinizi oluşturmanıza ve düzenlemenize olanak sağlar. Ancak, çalışmayı bir web tasarımcısına da devredebilirsiniz. Aracın popülaritesi göz önüne alındığında, aşina bir profesyonel bulmak kolaydır.
6. WordPress'in desteği yok
WordPress eklentisinin ücretsiz ve açık kodlu olmasına rağmen, bu, dışarıdaki diğer özgür yazılımlarda olduğu gibi herhangi bir destek sunmadığı anlamına gelmez. İlk olarak, WordPress topluluğu kendisini organize etti ve WordPress Codex çevrimiçi kılavuzunu başlattı.
Dahası, WordPress'in her türlü problem çözme rehberi ile aktif bir destek forumu vardır. Ayrıca yukarıda açıkladığımız nedenlerle profesyonel yardım arama seçeneği de bulunmaktadır.
7. WordPress, e-ticaret siteleri oluşturmak için iyi değildir
Bu, insanların, bu yazıda tartıştığımız mitlerden dolayı, sık görülen bir endişe kaynağıdır. Başlıca nedenleri, daha önce incelediğimiz güvenlik eksikliği ve WordPress'in çok sayıda ürünü desteklememesi gerektiği varsayılmıyor.
Ancak, dünyanın en büyük çevrimiçi mağazası olan eBay’in WordPress’i kullandığını zaten belirttiğimizi düşündüğünüzde, bu son noktanın bir efsane olduğu açıktır. WooCommerce gibi eklentiler, diğerleri arasında, çok sayıda ürünü işleyebilen WordPress eklentileri de sunar.
8. WordPress'te yapılan siteler yavaştır
WordPress'te yapılan sitelerin yavaş olduğu düşüncesi bir yanılgıdır. Platform, yapısı gibi, performansı artırmaya yönelik güncel yöntemler kullanarak sürekli güncellenmektedir. Ancak, pek çok eklentinin kullanılabilirliği nedeniyle, bir sitenin kötü programlanmış olması nedeniyle yavaş olması beklenebilir.
Bir sunucunun performansının, sitenizin hızını da büyük ölçüde etkilediğini hatırlatmakta fayda var. Erişim hızı hakkında şikayetleriniz varsa, sağlayıcınızla bağlantı kurmaktan çekinmeyin. En iyisini kullandığınızdan emin olmak için sitenizdeki etkin eklentileri de kontrol etmenizi öneririz.
9. WordPress hatalarla dolu
Bir kez daha, yüksek hata olasılığı WordPress’in kendisinden değil, güvenilmez eklentileri veya temaları kullanmaktan kaynaklanıyor, bu da özellikle müşterilerden şikayet alıyorsanız onları her zaman iki kez kontrol etmenin başka bir nedeni. 6. maddede belirttiğimiz gibi, platformunuzdaki bir hatayı düzeltip düzeltemeyeceğinizi kontrol etmek için WordPress topluluğuna başvurun veya kılavuza bakın.
Öner ve Kazan: JivoChat Satış Ortaklığı
10. WordPress'teki siteler mobil cihazlarda iyi çalışmaz
İşte blogda, duyarlı bir tasarımın önemine birkaç kez baktık bile. Bu, sitenizin hem bilgisayarlarda hem de mobil cihazlarda kullanılabileceği anlamına gelir. WordPress hakkındaki bir efsane, bu duyarlılığa sahip olmaması, ancak bu WordPress’in hatası değil. Platform, her sayfanın tasarımını belirleyen bir dizi ücretsiz ve ücretli temaya sahiptir.
Sahibin, WordPress'i için kullandıkları temayı incelemesi ve duyarlı bir tasarıma sahip olup olmadığını kontrol etmesi gerekir. Bu şekilde tasarlanmayan bir temanın yanıt vermesini bekleyemezsiniz. Sanal mağazanız için bir tema indirmeden veya satın almadan önce bu ayrıntıya özellikle dikkat etmeniz gerekir.
Jivochat’ın WordPress eklentisi hakkında bilgi edinin!
Çevrimiçi bir sohbet eklentisi sağlayarak sitelerini WordPress'te kurmaya karar veren ecommerces başarısız oldu. İşletmenizin çevrimiçi sohbet çözümü için JivoChat'i göz önünde bulundurmayı unutmayın ve özellikler ve fiyatlandırma bölümlerine bir göz atın!
- Blog/
Şimdi kaydolun ve JivoChat'yu deneyin!