Wordpress'te Ücretsiz Sanal Mağaza - Kendi Kendinize Yaratmanın 5 Yolu

Okuma zamanı5 dakika
Buğra Çil
Buğra Çil
İş Geliştirme Uzmanı

Sanal bir mağaza açmak, özellikle işinizi başlatan bir girişimciyseniz, kolay bir iş değildir. Her ne kadar web sitelerinin çevrimiçi ve e-ticaret platformlarını satma seçenekleri çok geniş olsa da, birçoğu işinizin şu anki aşaması için maliyetli ve olanaksız olduğunu kanıtlayabilir. Bununla birlikte, ücretsiz sanal mağaza oluşturmanıza olanak sağlayan WordPress ile çalışarak bu maliyet büyük ölçüde azaltılabilir.

Başlangıçta bloglar oluşturmak için bir site olarak geliştirilse bile, bu, platform her tür sitenin oluşturulmasına izin verecek kadar çok geliştiği için WordPress ile ilgili maskelenmemiş ana efsanelerden biridir. Bu nedenle, bu makalede WordPress'te ücretsiz bir sanal mağaza oluşturmanın en iyi 5 yolunu listeledik. E-ticarete sağ ayakla nasıl başlayacağınızı ve aşağıdaki paragraflarda çok az harcama yapmayı öğrenin!

Sanal bir mağazanın başında paradan tasarruf etmek neden önemlidir?

Aşırı harcama yapmamak, sanal bir mağaza olup olmadığına bakılmaksızın, herhangi bir işletme için bir kural haline gelir. Halen karşılığını veren sabit bir gelire sahip olmadığınızdan ve hala kendi cebinizden - ya da finans - paradan yatırım yapma sürecindesiniz - yeterli paradan tasarruf etmelisiniz, böylelikle işletmeniz mümkün olduğu kadar uzun süre çevrimiçi kalabilsin bütçe.

Her şeyi bir kerede geçirmek riskli ve neredeyse intihar hareketidir. Bunu söylüyoruz, çünkü işinizin başlayacağı süre oldukça sınırlı olacak ve ilk ayın başlarında kadar iyi sonuçlar göstermesini gerektirecek. Bu kadar kısa bir sürede bir işletmeye çok az para ödendiğini hatırlamakta fayda var. Bu erken dönemdeki işletmede, düşük işletme maliyetine sahip, kazancınızı en üst seviyeye çıkarmak ve ilk yatırımınızı daha hızlı geri kazanmanızı sağlamak için mümkün olduğunca çok sayıda ücretsiz veya düşük maliyetli hizmet kullanmanız önemlidir.

Ekonomik

Bu nedenle, işinizin başlangıcından tasarruf etmek için bazı ipuçlarını takip etmek önemlidir. En önemlilerinden bazıları şunlardır: sahip olmadığınız parayı harcamaktan kaçının - örneğin, kredi kartları kullanarak - mümkün olduğunca ücretsiz hizmetler ve yazılımlar kullanın, satın almak yerine ürün veya hizmetler alışverişinde bulunun ve mümkün olduğunda kullanılmış ekipman arayın. çünkü yenilerden daha ucuzlar.

Eklentiler nelerdir ve bunları WordPress'te ücretsiz bir sanal mağaza oluşturmak için nasıl kullanabilirsiniz?

Ücretsiz bir platform olarak, WordPress'in kendisi, eklentileri kullanmadan çok az kullanımı ile oldukça basittir. Ama eklentileri nelerdir? Bir tarayıcı uzantısıymış gibi işlev görür, sitenize özellikler ve işlevler eklerler. E-ticaretinizi oluşturmak ve işlevsel hale getirmek için WordPress.

Plugins

WordPress için eklenti bulma ve yükleme zor bir görev değildir, bazı işler yapılması gerekse de, bu uzantılardan bazıları güncellenmez veya başka bir eklentiyle çakışabilir. Böyle bir programın sorun yaşayıp yaşamayacağını bulmak için her zaman en son güncellemenizin tarihini görmenizi öneririz - bir yıldan fazla bir süredir güncellenmemiş eklentiler dikkatle yüklenmelidir - ve bununla ilgili yorumlar. Sanal mağazanızın kontrol panelinde arama motoru eklentisine erişebilirsiniz. Ancak ondan önce, ücretsiz çevrimiçi WordPress mağazanızı oluşturmak için ilk 5 seçime göz atın.

1. WooCommerce

WordPress için en esnek çözümlerden biri olan WooCommerce eklentisi, site platformunda oluşturulan sitelerle sorunsuz bir şekilde bütünleşmek üzere tasarlanmıştır. E-ticaret oluşturmak için en büyük hizmetlerden biri olan sistem, indirme sayfalarında bildirildiği gibi WordPress'te oluşturulan çevrimiçi mağazaların yaklaşık %30'u tarafından kullanılıyor.

Ücretli fonksiyonlara sahip olmasına rağmen, ücretsiz olanı mağazanızı sorunsuz bir şekilde inşa etmek için yeterlidir. Özellikler arasında, gerçek zamanlı olarak navlun hesaplamasını ve PayPal gibi her tür dijital cüzdanın ve benzeri servislerin kullanımına ek olarak mağazanızda ücretsiz teslimat seçeneği sunma olasılığını da vurgularız. WooCommerce ile çevrimiçi mağazanız, mağazanızın internette görünümünü özelleştirmek için birçok tema ile de oldukça özelleştirilebilir.

2. iThemes Exchange

IThemes Exchange, çevrimiçi mağazanızın oluşturulmasında ana kriter olarak kullanımı kolay olan herkes için mükemmel bir eklentidir. Eklenti, temel düğmeler, yani satın alma düğmeleri, basit ödeme modları ve sipariş yönetimi gibi sanal mağazalarda ortak olan işlevleri yüklemenizi sağlar. Diğer araçlar eklenebilir, genişletilebilir ve eklentiye daha fazla kaynak verilir.

ithemes

Ancak, eklentinin tam baskısı, iş başında olanlar için yılda 200 dolara mal olması yasaklayıcıdır. Öte yandan, sadece bu kadar para ödemeye gerek kalmadan sadece birkaç alet takmak mümkündür, bu da sadece ihtiyacınız olanı kurmanıza olanak sağlar. Temel modda, iThemes Exchange e-posta pazarlama hizmetleri ile entegrasyona, düzenli ödemelere - abonelikle hizmet satıyorsanız yararlıdır - özelleştirilebilir satın alma düğmeleri ve aynı ürünün varyasyonlarına ek olarak navlun hesaplaması yapar. Adını Exchange WP olarak değiştiren hizmetle ilgili daha fazla bilgi edinmek için tıklayın.

3. WP E-Commerce

WordPress'teki sanal mağazalar için ilk eklenti olan WP E-Ticaret 2006'dan beri çevrimiçi. Ana sayfalarında mağazanıza ekleyebileceğiniz bir dizi inanılmaz özelliği var. Bunların arasında, CSV formatına dışa aktarılabilen eksiksiz raporlar, indirim kuponları ve akıllı pazarlamayı (mağazalara ziyaretçilerin görüntüledikleriyle ilgili bilgileri gösterir) dahil etme imkânı, Google Analytics ile ziyaret analizi ve pek çok farklı fonksiyon yer alır.

WP Ecommerce

4. MarketPress

Ücretsiz ve ücretli işlevlere sahip başka bir çözüm olan MarketPress, ücretsiz çevrimiçi mağazanızı başlatmak ve satışlarınız satışa başladığında abonelik sürümüne geçmek için iyi bir seçenektir. Şu anda var olan hemen hemen tüm para birimlerinde satış yapmasına ek olarak, hem fiziksel hem de dijital ürünler satmanıza olanak tanır.

Diğer işlevler arasında bir sayfalık ödeme, sosyal ağlarla entegrasyon, indirim kuponlarını kullanma ve envanter ve sipariş yönetimi gibi birçok işlem yer alıyor. MarketPass eklenti sayfası için tıklayın.

5. Shopp

WP E-Ticaret ile en eski unvanı için rekabet eden başka bir eklenti. Aslen 2008'de piyasaya sürülen eklenti bugüne kadar güncellendi ve tamamen ücretsiz. Makbuzlar ve sipariş onayları gibi günlük satışlarda kullanılan kendi doküman şablonlarınızı oluşturmanıza olanak sağlar. Shopp ayrıca CRM sistemleriyle entegrasyonlar sağlar ya da Excel'de açılabilen CSV dosyalarına ve mağazanız, e-postalarınız ve çevrimiçi mağazanızda kullanılacak stiller için tema şablonlarına dışa aktarır. Daha fazlası içn sayfaya göz atın.

JivoChat Satış Ortaklığı ile yinelenen komisyonlarda %30'a kadar kazanmaya başlayın!

Shopp

Sanal mağaza müşterilerine nasıl hizmet verebilirim? Jivochat ile!

Yukarıda açıklanan tüm e-ticaret eklenti seçeneklerinin ücretsiz sürümleri vardır ve sanal mağazanızı oluşturmanıza mümkün olan en düşük maliyetle izin verir. Yeni e-ticaretinizin ziyaretçileriyle tanışmak için çevrimiçi katılım için Jivochat'ı eklediğinizden emin olun. Ayrıca, WordPress entegrasyonuna sahip olan platformumuz, operatör başına aylık sadece 10 dolarlık planlarla en iyi maliyet avantajlarından birine sahip. Sunduğumuz tüm araçları ve bunları nasıl daha fazla satabileceğinizi bilmek için buraya tıklayarak BEDAVA 15 gün kullanın!

Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Şimdi kaydolun ve JivoChat'yu deneyin!
Tamamen ücretsiz, kart bilgisi gerekmez, iki dakikada hazır.